În urma cumplitului accident din noaptea de duminică spre luni, de pe DN 17, de la Dorna Candrenilor, patru persoane au decedat, trei la fața locului și una la spitalul din Vatra Dornei, iar o a cincea a ajuns la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava în stare gravă.

Cei cinci erau membri ai Ansamblului ”Florile Bucovinei” din Rădăuți și se întorceau de la Zilele orașului Târnăveni, acolo unde au urcat pe scenă și au susținut un moment artistic la invitația organizatorilor.

Ovidiu Foca, director al Casei de Cultură Rădăuți, a confirmat că cei cinci fac parte din ansamblul care își face repetițiile în această clădire.

”Ansamblul a fost înființat în 1980, iar cei care vin aici sunt amatori, fac totul din plăcere. Într-adevăr, au fost invitați la Târnăveni, iar unul din ei avea un deces în familie și de aceea a plecat mai repede și nu cu autocarul pe care l-am pus la dispoziție și care a plecat spre casă undeva în jurul orei 9.00. E o veste care pur și simplu mă lasă fără aer”, a spus Ovidiu Foca.

Cele patru persoane din autoturismul marca Audi care au decedat sunt Robert Ionel Mafteian, de 20 de ani, cel care ar fi fost și șofer, Maria Balan, de 26 de ani, Ioana Tiperciuc, de 18 ani.

Cei trei au murit la fața locului, în timp ce Andrei Pintilescu, de 31 de ani, a decedat la spital.

În stare gravă este Ștefan Tanasiev, de 29 de ani, care era stabil și conștient și care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, traumatism la nivelul umărului stâng si al genunchiului drept.

Accidentul a avut loc în jurul orei 3.30, iar mașina cu care circulau cei cinci a lovit cu putere un stâlp de electricitate de pe marginea drumului. Este vorba de un autoturism marca Audi, cu volan pe dreapta, a cărei epavă a fost observată de un echipaj SMURD B2 care se întorcea de la o altă intervenție.

Au fost alertați pompierii din cadrul ISU, Detașamentul Vatra Dornei, care au trimis la fața locului două autospeciale de stingere dotate cu echipamente pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD B2, cu sprijinul a două echipaje SAJ. Pentru cele trei persoane care au murit la locul impactului s-au efectuat manevre de resuscitare minute în șir, dar echipajele medicale nu au mai putut face altceva decât să constate decesul.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul, iar una din posibilele cauze ar fi aceea că șoferul ar fi adormit la volan.