Joi, 1 februarie, şi vineri, 2 februarie, la Vatra Dornei se desfăşoară ediţia a XIV-a a Concursului Naţional de Schi pentru copii „Bucuriile Zăpezii”. Competiţia este organizată de Clubul Copiilor Vatra Dornei, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Primăria Municipiului Vatra Dornei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Pârtia Veveriţa şi Clubul Sportiv Şcolar Vatra Dornei și cu sprijinul sponsorilor.

Antrenamentele oficiale vor avea loc miercuri după-amiază, joi, începând cu ora 10,00, urmând a se desfăşura manşa 1 a concursurilor de slalom special. De la ora 15,00 va avea loc manşa a doua, proba de slalom uriaş fiind programată pentru vineri, la ora 10,00. De la ora 16,00 va avea loc festivitatea de premiere.

La competiţia găzduită de pe Pârtia Veveriţa şi-au anunţat participarea copii de la de la palatele şi cluburile copiilor din întreaga ţară şi de la Clubul Copiilor din Vatra Dornei. Concursurile se vor desfăşura la categoriile de vârstă sub 10 ani şi 10-12 ani, fete şi băieţi. Ca în fiecare an, arbitrajul se va face după regulamentul Federației Române de Schi – Biathlon şi Federației Internaționale de Schi, clasamentul fiind întocmit automat, în baza timpilor obţinuţi de fiecare concurent, în funcţie de categoria de vârstă şi sex.

 

12 premii pentru micii schiori din Vatra Dornei, la „Trofeul Gerar” de la Şugaş Bai

 

De la prof. Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei, am aflat că anul acesta sunt condiţii foarte bune pentru practicarea schiului, pârtia arată impecabil, anunțându-se o competiţie frumoasă.

„Competiţia face parte dintr-un <turneu> de concursuri de schi destinat elevilor de la cluburile şi palatele copiilor, competiţii care au loc anual în judeţele Suceava, Harghita, Covasna, Cluj, Maramureş.

La sfârşitul săptămânii trecute am obţinut multe premii la primul concurs de schi din acest an, <Trofeul Gerar> de la Şugaş Bai: 4 locuri I, 6 locuri II şi 2 locuri III.

Aceste concursuri de schi reprezintă o etapă în care se verifică nivelul pregătirii grupelor de performanţă din cardul cercurilor de schi după primul semestru. Până la deschiderea pârtiilor, pregătirea teoretică are loc în sala de curs, iar pregătirea fizică în sala de sport. După prima zăpadă se poate lucra cu copiii pe pârtie, se fac antrenamente, iar prin aceste concursuri se cunoaște nivelul la care se situează fiecare participant de la cercul de schi şi se poate face o selecţie a viitorilor performeri. În fiecare sezon, elevii de la Cercul de schi de la Clubul Copiilor Vatra Dornei urcă pe podium şi câştigă trofee la concursurile organizate acasă şi în ţară, ceea ce demonstrează că avem copii pasionaţi de acest sport şi foarte bine pregătiţi.

Mulţumesc tuturor copiilor, cei mai mici schiori din România care vin în această săptămână la Vatra Dornei, şi profesorilor coordonatori, care îi îndrumă”, ne-a spus Vasile Moroşan, directorul Clubului Copiilor Vatra Dornei.