Polițiștii de la Bucecea au acționat în dimineața zilei de miercuri, 17 aprilie, în cadrul unei ample acțiuni privind braconierii piscicoli care își întind plasele pe acumularea Bucecea. Au fost vizați și suspecți de pe malul dinspre județul nostru, din Hănțești.

După cum au scris colegii de la Monitorul de Botoșani, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, împreună cu celelalte structuri ale IPJ Botoșani și cu sprijinul jandarmilor, au pus în aplicare, miercuri dimineață, 18 mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de braconaj piscicol, din comuna Vârfu Câmpului, județul Botoșani, dar și comuna Hănțești, județul Suceava.

„În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 148 de plase monofilament, măsurând peste 30 de kilometri, 16 ambarcațiuni gonflabile și alte unelte de pescuit, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind estimată la 170.000 de lei”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, pentru Monitorul de Botoșani.

Așadar, o adevărată rețea de braconieri, cu ambarcațiuni, unele de pescuit și cu peste 30 de kilometri de plasă monofilament.

IPJ Botoșani a mai transmis: ”Prin săvârșirea infracțiunilor de braconaj piscicol sunt puse în pericol dezvoltarea și menținerea faunei piscicole și ale altor viețuitoare care trăiesc în mediul acvatic, din apropierea locațiilor vizate, cu consecințe directe asupra mediului natural, atât în ceea ce privește depopularea masivă a speciilor de pește existente în habitatul indicat, cât și distrugerea acestuia prin folosirea neautorizată a plaselor monofilament și a curentului electric.

Scopul celor care desfășoară astfel de activități este acela de a obține profit din comercializarea speciilor de pește.

Până în acest moment, în urma cercetărilor desfășurate, 7 persoane au fost trimise în judecată pentru infracțiuni asimilate braconajului piscicol și riscă amendă penală sau închisoare până la 3 ani”.