Municipalitatea suceveană a demarat miercuri procedura de licitație pentru proiectare și execuție a unei investiții cu o valoare estimativă de un milion de euro - sala de sport din curtea Școlii Gimnaziale Nr. 4.

”Este o dorință mai veche a celor de aici, din păcate nu putem face un proiect mai generos deoarece spațiul nu ne permite – va fi o sală de sport simplă, fără tribune, de 20 de metri lățime și 40 lungime, pe un singur nivel, dar cu vestiare, grupuri sanitare și cabinet medical.

Aici se vor putea practica handbal, baschet, volei și alte sporturi.

Sala era prinsă inițial să fie făcută pe fonduri europene, dar cum acestea se accesează destul de greu, s-a luat decizia să fie trecută la planul de investiții ale administrației locale”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu, precizând că schimbarea a fost făcută la insistențele directoarei Loredana Terec-Vlad.

Realizarea sălii de sport este prinsă în bugetul municipalității sucevene pentru anul 2024 cu 4,8 milioane de lei, adică aproape un milion de euro.

”Așa cum am avut noroc anul trecut de firmă care a făcut în timp record sala de sport de la Școala 10, dată în funcțiune anul trecut, sper ca și la această investiție să avem parte de o firmă serioasă, care să o realizeze rapid, să se bucure de sală copiii din școală și profesorii”, a spus Ion Lungu, referindu-se la firma Simion Tehnoconstruct, care a ridicat în șapte luni o sală de sport modernă, în cartierul Burdujeni.

O altă sală de sport realizată recent din fonduri proprii de Primăria Suceava este cea de la Colegiul de Informatică ”Spiru Haret”.

Săli de sport au fost construite cu fonduri atrase de la bugetul de stat, prin CNI, la Școala Nr. 9 ”Ion Creangă”, la Școala 11 ”Miron Costin”, complexul de la Liceul Sportiv, sala de sport de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”.

”Ne preocupă să avem săli de sport și infrastructură sportivă. Toate terenurile de sport vor avea suprafață cauciucată. Sprijinim toate ramurile sportive și încurajăm practicarea sporturilor, atât pentru a avea o pepinieră de talente sportive, cât și pentru a urma sfatul <minte sănătoasă în corp sănătos ˃”, a adăugat viceprimarul Lucian Harșovschi, care în aceeași zi a depus la Biroul Electoral Municipal candidatura pentru mandatul de primar 2024-2028.

Noua investiție în infrastructură sportivă inițiată de administrația suceveană are 12 luni ca termen de realizare.