Liderul Organizației Municipale Suceava a PSD, Vasile Rîmbu, vrea ca familiile sucevene care au sau vor avea copii să dea numele celor mici la 100.000 de copaci care vor fi plantați în următorii patru ani. „Am oportunitatea, în această perioadă, să merg pe jos prin majoritatea zonelor din oraș. Atât eu, cât și colegii mei am constatat în mod independent că în zeci de locuri spațiul verde poate fi ușor extins sau amenajat și noi copăcei pot fi plantați. În toate orașele de succes pe care le-am vizitat sau analizat, am observat implicare din partea comunității. Din acest motiv, vreau să lansez o provocare sucevenilor, să facem echipă pentru a transforma Suceava într-un oraș verde prin plantare de copaci”, a declarat Vasile Rîmbu, care candidează din partea PSD pentru funcția de primar al municipiului Suceava.

El a dat asigurări că una dintre primele inițiative pe care dorește să le implementeze după ce va câștiga Primăria Suceava este începerea programului multianual „Rădăcini pentru viitor”. „Prin acest program vom îmbina îngrijirea mediului cu celebrarea noilor membri ai comunității noastre. Scopul este să formăm o legătură personală și durabilă între comunitate, îndeosebi familiile tinere cu copii, și mediul înconjurător”, a arătat Rîmbu. El a explicat că în cadrul acestui proiect primăria va achiziționa puieții de arbori, fiecare fiind dedicat unui copil nou-născut din Suceava. Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a precizat că familiile vor primi un certificat de adopție a unui copac, pe care îl pot vizita și îngriji pe măsură ce copilul lor crește. Vasile Rîmbu a mai spus că tot Primăria Suceava va implementa o aplicație de mobilizare comunitară prin care oricine poate să se înscrie voluntar în program sau poate să sugereze zone în care se pot amenaja spații verzi și va organiza evenimente anuale de plantare în care familiile, școlile și organizațiile locale sunt invitate să planteze și evenimente de recunoaștere a participanților în care voluntarii activi vor primi un simbol de apreciere din partea administrației locale.

 

„Spațiul verde este strâns legat de aspectul orașului și de calitatea vieții și îmi doresc să dezvoltăm împreună o tradiție locală de acțiune ecologică. Fiecare arbore plantat va fi un simbol de viață și speranță. Vom recupera tot ce s-a defrișat în trecut și refacem spațiul verde. Facem Suceava bine!”, a încheiat Vasile Rîmbu.