Declarat cel mai bun junior al României pe anul 2017 la Gala Atletismului Românesc, atletul Andrei Dorin Rusu, pregătit la Clubul Sportiv Dorna Vatra Dornei de antrenorul Cristian Prâsneac, a început anul 2018 în forță. Atletul a debutat cu succes în noul an la un concurs internațional de atletism în sală, ce a avut loc în capitala Slovaciei, în orașul Bratislava. Andrei Dorin Rusu a luat startul în proba de 1500 de metri și s-a impus detașat cu timpul de 3 minute și 48 de secunde, urmat de turcul Ates Levent și Copeland Pires. 

„La Bratislava, Andrei Dorin Rusu nu a avut parte de adversari foarte puternici, dar mă bucur că a reușit să câștige primul concurs din acest an. Sunt convins că va merge cu un moral ridicat la Campionatul Național de Seniori și Tineret, care va avea loc pe 3-4 februarie la București. În același timp îmi doresc ca Andrei Dorin să facă un timp foarte bun la Campionatul Balcanic de seniori de la Istambul. Mulțumesc Federației Române de Atletism, dar și Aqua Carpatica, Coloana Center Vatra-Dornei, West Oximoron Vatra-Dornei, Casa Bucovina Vatra-Dornei, dar și Primăriei Vatra-Dornei și Consiliului Local Vatra Dornei, toți cei ce stau în spatele acestui rezultat obținut la Bratislava”, a explicat antrenorul Cristian Prâsneac.

Tot de la clubul CSM Dorna Vatra Dornei, sâmbătă și duminică, la Cacău, la etapa a doua a Campionatului Național de Seniori, Tineret și juniori I în sală, Alexandru Miron a terminat pe locul II în proba de 3000 de metri. Colega sa Claudia Costiuc a terminat pe locul III în proba de 800 de metri la junioare I, deși a început atletismul de câteva luni și a concurat cu sportive ce sunt mai mari cu câțiva ani.