Oraşul sloven Celje găzduiește în aceste zile Campionatul European de tineret la handbal masculin, selecţionata României fiind repartizată în Grupa A a turneului final, alături de Germania, Islanda şi Suedia. Din lotul de jucători convocat de selecționerul Sandu Iacob face parte şi Eduard Duman, portarul grupării de Liga Națională CSU Suceava.

„Tricolorii” antrenați de Sandu Iacob și Bogdan Voica au debutat în forță, dispunând joi cu categoricul scor de 29-19 (15-5) de redutabila reprezentativă a Islandei, care cu aceeași generație de jucători s-a clasat pe locul 7 la precedentul Campionat European și a prins optimile de finală la Mondiale.

Ieri după-amiază, însă, România n-a putut evita înfrângerea în fața Germaniei, favorita grupei. În ciuda eșecului cu 25-30 (15-17), Duman și compania păstrează șanse de calificare în fazele superioare ale competiței, însă au nevoie de un rezultat pozitiv în următorul joc, cu Suedia.

„Suntem bucuroşi pentru Edi. Este un pas mare înainte în carieră, ținând cont că a fost convocat la lotul de tineret după doar un an petrecut în Liga Națională. E o recompensă a muncii lui şi a antrenorului cu portarii, Iulian Andrei”, a precizat Adrian Chiruț, antrenorul grupării CSU Suceava.

Duman se anunță o mare speranță a handbalului sucevean. Este de aşteptat ca acesta să intre în lupta pentru titularizare în ediția viitoare a Ligii Naționale, mai ales că titularul de drept al celor de la CSU Suceava în sezonul precedent, Cristian Tcaciuc, s-a transferat la Poli Timişoara.