Sala de sport „Gabriel Udişteanu” și Sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din municipiul Fălticeni, au găzduit, sâmbătă, 13 iulie, a X-a ediţie a turneului de tenis de masă de categoria A, dotat cu cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”. Competiţia face parte din Circuitul AmaTur şi s-a desfăşurat pe patru categorii destinate adulţilor: „Începători” (cu 45 de participanţi), „Avansaţi” (44 participanţi), „Open” (45 participanţi) şi „Elite” (21 participanţi).  

Alături de tenismeni din judeţele Alba, Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Constanța, Harghita, Iași, Maramureș, Neamț, Vaslui, Suceava, la turneul de la Fălticeni au participat şi români de peste graniţă, din nordul Bucovinei – Ucraina, care sunt înscriși în Circuitul AmaTur. Copiii cu vârsta mai mică de 14 ani au jucat într-un concurs separat, pe trei categorii de vârstă.

„Turneul de tenis de masă dotat cu Cupa «Zilele Municipiului Fălticeni» a început timid, în urmă cu câțiva ani, şi a ajuns, împreună cu cel din luna decembrie, desfăşurat tot la Fălticeni, să fie printre cele mai mari competiţii de acest gen din Moldova, ca număr de jucători participanţi şi ca valoare a jucătorilor în clasamentul general AmaTur. Sunt peste 150 de participanţi din toată ţara, printre ei numărându-se şi o parte dintre cei mai buni tenismeni din diviziile A şi B din judeţele Moldovei, la care se adaugă jucători foarte buni, care realizează meciuri spectaculoase, de la categoria copii. Meciurile se desfăşoară după regula cel mai bun din 5 seturi. Ne burăm că de doi ani avem printre participanţi și jucători din Ucraina, juniori şi adulţi, acest turneu fiind o gazdă ospitalieră pentru jucătorii de peste graniţă, care s-au obișnuit cu competițiile româneşti şi pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare”, ne-a declarat Cătălin Cozma, organizatorul principal al turneului.

Circuitul AmaTur România este alcătuit dintr-un lanţ de turnee de tenis de masă, organizate pe întreaga durată a anului, în mai multe localităţi şi pe mai multe niveluri de reprezentare – locale, zonale şi naţionale, încheindu-se la sfârşitul anului cu un turneu final organizat în preajma Crăciunului, tot la Fălticeni.

Turneul s-a încheiat după miezul nopţii, cu festivitatea de premiere.