Astăzi și mâine se vor juca partidele din Turul IV al Cupei României. Gruparea Foresta, unica reprezentantă a județului Suceava care a ajuns în această fază a competiției, va lupta pentru calificarea în șaisprezecimi împotriva formației Aerostar Bacău. Partida va avea loc pe stadionul Areni, marți, 10 septembrie, cu începere de la ora 16.30. Duelul se anunță unul foarte interesant, în condițiile în care, în campionat, cele două echipe sunt considerate drept principale pretendente la promovare din Seria I a Ligii a III-a.

Sucevenii au moralul excelent după victoria categorică de sâmbătă, din campionat, cu Oțelul Galați, succes care a coincis cu debutul pe banca tehnică a noului antrenor principal, Petre Grigoraș.

„Nu știu cât de pregătiți sunt jucătorii noștri să evolueze din trei în trei zile. Vom folosi o echipă competitivă, care să ne poată aduce calificarea în turul următor, dar primul nostru obiectiv pentru acest sezon rămâne totuși promovarea în eșalonul secund. Așteptăm suporterii să vină în număr cât mai mare la stadion, mai ales că și ora este una accesibilă. Este o plăcere pentru jucători, dar și pentru mine ca antrenor, să jucăm cu tribunele pline”, a declarat Petre Grigoraș.

În turul precedent, Foresta a trecut cu 3-0 de Bucovina Rădăuți, în vreme ce băcăuanii au eliminat greu, în urma loviturilor de departajare, formația de Liga a IV-a ieșeană Unirea Mircești.

În această fază a Cupei României participă 36 de echipe: 16 din Liga a II-a, 19 din Liga a III-a şi una din Liga a IV-a, este vorba de Steaua Bucureşti. Cele 18 meciuri se vor disputa într-o singură manşă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor juca încă două reprize de prelungiri, iar dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.

Pe 24-26 septembrie, când sunt programate șaisprezecimile de finală, vor intra în competiție și cele 14 echipe de Liga I.