S-a terminat vacanța pentru juniorii de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava și Liceul cu Program Sportiv din Suceava. În weekend, juniorii I de la CSU Suceava, pregătiți de antrenorul Ioan Tcaciuc, au debutat în noul sezon al Campionatului Național, Seria A, cu o victorie în fața propriilor suporteri, la sala de sport a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Suceava. Deși nu au avut o perioadă prea mare de pregătire, iar echipa a fost formată în această vară, sucevenii s-au impus cu 33 – 28 în disputa cu LPS Piatra Neamț, la capătul unui joc cu două reprize diferite. Lipsa unei omogenizări foarte bune a echipei s-a cunoscut în debutul partidei, când oaspeții au reușit să conducă la un moment dat cu 8 – 5. Universitarii au jucat din ce în ce mai bine și la pauză au intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, scor 14 – 13. În partea a doua, CSU Suceava a reușit să se apere mai bine și s-a distanțat pe tabelă, având la un moment dat și șase goluri avans, iar la final s-a impus cu 33 – 28.

„Am întâlnit o echipă arțăgoasă, care ne-a pus probleme mai ales pe faza de apărare și de aceea am început mai greu acest meci. Echipa a fost formată în această vară și s-a simțit lipsa omogenității, mai ales că sunt și jucători veniți în pauza competițională. În repriza secundă am reușit să ne desprindem, dar mai avem de lucrat, mai ales pe faza defensivă, unde jocul a suferit. Vom încerca în continuare, la antrenamente, cât și la meciuri să lucrăm mult mai mult la omogenizare. Principalul obiectiv al echipei este creșterea și formarea jucătorilor pentru echipa de seniori, dar ar fi extraordinar și dacă ne vom califica în faza următoare a competiției”, a explicat antrenorul sucevenilor, Ioan Tcaciuc. În această vară, la CSU Suceava au venit trei jucători, portarul Ionuț Andreescu, Albert Vizitiu, de la LPS Suceava, și Adrian Urdă, de la LPS Brăila.

CSU Suceava a folosit în acest meci un lot format din sportivii: Dragoș Padovei, Ionuț Șoldan și Ionuț Andreescu – portari, Claudiu Stejar (3 goluri) și Iulian Roșu (1) – extreme stânga, Albert Vizitiu (7) și Gheorghe Bărguan – extreme dreapta, Alexandru Reuț (1), Iustin Fediuc (2) și Eusebiu Fedic – interi stânga, Ștefan Jităreanu (4) și Daniel Stanciuc (8) – centri, Adrian Urda (4) – inter, Cristi Bejinariu, Daniel Burac și Alex Focșăneanu (2) – pivoți.      

În aceeași primă etapă, echipa Liceului cu Program Sportiv din Suceava, pregătită de antrenorul Iulian Dugan, a reușit să se impună pe teren propriu, cu scorul de 37 – 35, în fața celor de la LPS Vaslui, după ce la pauză avea 18 – 16.

Sâmbătă, în următoarea etapă, CSU Suceava va evolua la CSȘ Focșani, echipă ce a câștigat primul meci cu 34 – 31 la CSȘ Galați, în timp ce LPS Suceava va juca tot în deplasare, la LPS Iași, echipă ce va juca și mâine, la CSM Bacău.

 

Rezultatele etapei I

CSȘ Galați – CSȘ Focșani                       31 – 34 (15 – 20)
CSU din Suceava – LPS Piatra Neamț    33 – 28 (14 – 13)
LPS Suceava – LPS Vaslui                       37 – 35 (18 – 16)
CSM Bacău – LPS Iași (miercuri, 11 septembrie, ora 15.00)
LPS Roman a stat