Întrunit joi, 21 mai 2020, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a decis prelungirea cu 5 zile a termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga a III-a, precum și modificarea modalității de depunere a respectivelor documente.

„Luând în considerare procedurile de lucru în vederea protejării membrilor afiliați și a angajaților FRF, cluburile solicitante vor transmite documentele anterior menționate prin poștă sau curier în perioada 1-5 iunie 2020. Pentru evitarea oricărui dubiu vor fi considerate ca fiind depuse în termen toate documentele care au fost predate curierului sau oficiului poștal al expeditorului cel târziu la data de 5 iunie 2020. Condițiile de participare în Liga a III-a, aprobate în Comitetul Executiv al FRF din data de 19 februarie, au menirea să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor. Primul sezon, 2020-2021, va fi unul de tranziție, motiv pentru care nu vor fi aplicate sancțiuni sportive în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare, ci doar sancțiuni financiare”, se arată în comunicatul FRF.

Trebuie precizat că este pentru prima dată când grupărilor de Liga a III-a le este solicitat un așa-zis dosar de licențiere, condițiile de îndeplinit fiind, desigur, mai lejere decât la primele două eșaloane.

„Ne sunt impuse, într-adevăr, câteva obligații, cum ar fi prezentarea unei balanțe financiar contabile echilibrate, omologarea încă a unui teren secundar, în aceeași localitate, în afara celui principal, constituirea unui regulament viabil de organizare și funcționare a clubului, numirea unui șef al centrului de copii și juniori care să aibă minim Licența B UEFA, precum și punerea la dispoziția FRF a unei garanții financiare de 20.000 de lei, care să poată fi executată în momentul în care încep să se acumuleze datorii”, a declarat Iulian Ionesi, unul dintre oficialii grupării Bucovina Rădăuți.

Nu mai puțin de trei formații sucevene se află în acest moment pe tabloul Ligii a III-a, este vorba de Foresta, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni.