Un tânăr originar din Rădăuţi - judeţul Suceava, Cornel Hrișcă – Munn, care deși s-a născut fără mâini, a impresionat milioane de oameni cu talentul său de toboșar, este unul dintre cei 22 de concurenți care își dispută premiul de originalitate la “Românii au talent!”, una dintre cele mai urmărite emisiuni TV din țară.

Acesta a putut fi văzut vineri, 22 mai, în noua versiune, de pandemie, a îndrăgitei emisiuni TV, care a fost adaptată de către producători la noile prevederi legale de prevenire răspândiri coronavirusului, astfel încât să nu fie întreruptă.

Practic, realizatorii „Românii au talent” le-au propus telespectatorilor reluări ale celor mai spectaculoase numere din timpul sezonului, organizate pe categorii, cu o miză finală care depinde de voturile spectatorilor.

Astfel, concurenții care au impresionat de-a lungul acestui sezon prin unele dintre cele mai surprinzătoare momente văzute în competiție au intrat în luptă pentru premiul de originalitate.

Telespectatorii s-au putut bucura de un spectacol pe cinste în care și-au făcut loc acrobațiile, contorsionismul, dansul, poezia și muzica.

Cei 22 concurenți care luptă pentru premiul de originalitate sunt: Kiriku Brothers, Anastasia Ciobanu, Vlad Ciobanu, Tumar KR, Valentin Alexiu, Silviu Carabă, Bianca Purice, Patrizio Ratto, Cornel Hrișcă – Mun, Kseniya Simonova, Oleksandr Bozhyk, Kalashnyk Brothers, Ana Maria Bogza, Roman Kricheli, Laura Muruzuc, George Faining, Ștefan Simion, Nat&Jo, Ștefan Nistor, Mauricio Cugat – Desole, Oleg Shibetzchii & Timofey Lisovets și William Close & The Earth Harp Collective.

De vineri seară și până joi, 28 mai, cei 22 de concurenți pot fi votați pe site-ul romaniiautalent.protv.ro, cât și prin sms la numărul 1264, unde limita de voturi este de 10 mesaje/concurent. Cine va câștiga premiul de 10.000 euro, vom afla în marea finală.

Peste 2,1 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:13, mai mult de 3 milioane de români se uitau la PRO TV.


 

Cornel Hrișcă-Munn, tânărul a cărui voință face ca imposibilul să devină posibil


 

Tânărul de 27 de ani a apărut în emisiunea difuzată vineri seara cu un moment muzical deosebit de emoţionant, în care a cântat perfect la tobe o melodie internaţională foarte cunoscută, deși nu are mâini.

Reacţia juriului, a celor din sală, din culise, dar și de acasă a fost aceeași – au văzut un om care a făcut ca ceea ce pare imposibil să devină posibil.

Cornel, astăzi ne-ai predat o mare lecţie, despre cum un om poate învinge aproape orice! La prima vedere pare aproape imposibil ceea ce ne-ai demonstrat că este posibil atunci când un om își dorește cu adevărat să își facă ceva! E pur și simplu vorba despre talent!”, i-a spus Andi Moisescu.

Mă bucur că mesajul pe care îl transmiţi este <nu există nu pot!> și a sunat extraordinar de bine!”, a spus și Andra, în vreme ce Florin Călinescu a amintit de situaţii în care alţii se plâng ce greu le e să iasă din casă pentru că plouă sau ninge.

Impresionantul său moment artistic a fost răsplătit cu patru de ”Da”, cu juriul și o sală întreagă în picioare, aplaudându-l, într-o atmosferă încărcată de emoţii.


 

Povestea impresionantă a orfanului Cornel Hrișcă-Munn


 

Cornel Hrișcă-Munn, născut fără antebraţe și cu un picior întors, a fost lăsat de părinţi în grija statului român, într-un orfelinat din Suceava, ei fiind prea săraci să aibă cu ce să-l îngrijească cum ar fi trebuit, mai ales că ambii munceau din greu să își întreţină familia.

Norocul său a fost că în acel orfelinat, în care alţii se așteptau să moară, să scape de grija sa, a fost găsit de cei care aveau să-i devină părinţi săi adoptivi - Doren și Ken Munn, din Marea Britanie.

Încă de mic, Cornel a făcut ciclism și înot. Handicapul nu l-a împiedicat nici să își îndeplinească visul de a deveni muzician. La vârsta de 11 ani, a început să bată la tobe. Doi ani mai târziu, a început să cânte la chitară bas. Muzica i-a ajuns la suflet. La 14 ani, s-a înscris la un concurs naţional de cântat la tobe, la care au fost 400 de participanţi, și a ieșit pe locul al doilea.

Acum 12 ani, și-a făcut un canal de Youtube – Cornel Hrișcă-Munn – care a strâns până în prezent peste cinci milioane de vizualizări.

Face cover-uri după piese celebre și a avut concerte peste tot în lume. A avut și o trupă – Don’t go plastic.

A absolvit una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, Universitatea Oxford. Are master în Filosofie și Teologie.

Cornel spune că a fost de vreo 10 ori în România. În 2017, Cornel s-a căsătorit cu o englezoaică, iar mama lui biologică a mers la nunta lui, doar că, spune Cornel, nu a întrebat-o ce s-a întâmplat atunci exact, de ce l-au abandonat…

Cornel Hrișcă-Munn a înfiinţat și o asociaţie numită “Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust”, prin care a ajutat românii cu dizabilităţi fizice să beneficieze de proteze pentru mâini și picioare și de tratamentul necesar.

Video

https://protvplus.ro/emisiuni/romanii-au-talent/episodul/24185-romanii-au-talent-sezonul-10-editia-16