Șantierul de pe drumul drumul județean DJ 209A Mălini-Slatina, unde se află în curs lucrările de modernizare, a fost inspectat de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Etapa în care s-a ajuns este cea de asfaltare. Investiția, în valoare de 5 milioane de euro, este finanțată prin programul guvernamental de modernizare a drumurilor, PNDL, cu termen de execuție martie 2021.

Lucrările se execută pe o lungime de 12,3 km, lățimea drumului va fi mărită de la 6 m la 8 m, se vor aplica trei straturi de asfalt. Se construiesc 4 poduri, 29 podețe noi și se reabilitează 4 poduri vechi. Pe o lungime de 2,5 km este nevoie de zid de sprijin și parapete și se amenajează racordări cu 50 de drumuri laterale.

Potrivit lui Flutur, până acum s-au executat în mare parte lucrările de consolidare și „se intră în linie dreaptă cu asfaltările”.

„Am cerut constructorului mobilizare maximă pentru ca lucrările să avanseze cât mai mult acum, în perioada aceasta, când vremea este favorabilă. Actuala investiție face legătura mult mai ușor și va putea pune mai bine în valoare Mănăstirea Slatina”, a declarat Flutur.

Acesta a mai spus că săptămâna trecută a depus la ADR N-E  proiecte pentru modernizarea drumului Gura Humorului – Capu Câmpului – Valea Moldovei – Mălini cu legătura spre Iesle – Borca, și a drumului Mălini – Cornu Luncii – Horodniceni – Fălticeni, cu propunere de finanțare cu fonduri  europene.

Flutur a precizat că la această dată se lucrează pe mai multe șantiere la drumurile din județul Suceava, la Boroaia, Hârtop, Vulturești, Mușenița, Pleșa, Stulpicani, Gemenea, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Bilca, Câmpulung Moldovenesc-Rarău, Panaci, Teșna etc.

De asemenea, pe drumurile județene se execută lucrări de plombare.