Corecția numărului total de cazuri COVID-19 înregistrate în județul Suceava continuă. După o primă tăiere a 9 cazuri din cifra totală, vineri, 22 mai Grupul de Comunicare Strategică a mai scos 17 cazuri, iar în raportarea de sâmbătă, de la ora 13.00, pentru județul Suceava au fost transmise cu 40 mai puține cazuri față de numărul total raportat în ziua precedentă. Până la această dată, nici o autoritate a statului nu a informat câte cazuri de COVID -19 au fost înregistrate în plus în dreptul județului Suceava și acum trebuie corectate și nici nu au fost furnizate informații despre cum, când și de ce s-a întâmplat acest lucru.

În același timp, nu avem nici o informație asupra numărului de cazuri noi de COVID-19 din județul Suceava.

Prefectura Suceava a comunicat, sâmbătă, doar că în județ se află în autoizolare la domiciliu 2.280 de persoane, iar în carantină instituționalizată 319 de persoane. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID – 19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 15.159 de persoane.

Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 2.786 persoane.

La nivelul județului Suceava, până la această dată au fost efectuate 18.416 teste.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, sâmbătă, 23 mai în județ erau declarate vindecate 2165 de persoane.

La nivel național, conform raportării GCS în data de 23 mai au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.170 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, dintre care 197 din județul Suceava.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în țară au fost înregistrate alte 145 de noi cazuri de îmbolnăvire. Câte au fost în județul Suceava nu s-a comunicat.

La ATI, în acest moment, în țară sunt internați 196 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 361.566 de teste.