Gruparea de handbal masculin CSU Suceava a reluat miercuri după-amiază pregătirile pentru turneul de promovare în Liga Națională, care urmează să se desfășoare la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august. 21 de jucători au răspuns prezent la apelul antrenorilor Adrian Chiruț și Iulian Andrei, care au organizat prima ședință de pregătire în aer liber, pe terenul sintetic de la Universitate. Dintre cei nouă jucători transferați în această vară au ajuns la Suceava cinci, este vorba de portarii Darius Makaria și Ștefan Grigoraș, extrema Alin Câmpan și interii Valentin Anton și Alexandru Dascălu. În cel mai scurt timp se vor alătura lotului și turcul Baran Nalbantoglu, macedoneanul Kostadin Petrov, ucraineanul Viacheslav Sadovyi, Balasz Botond, transferat de la rivala Szejke Odorheiu Secuiesc, dar și pivotul Velibor Majic, care este așteptat să revină din Bosnia.

„Am revenit la muncă cu gândul la promovarea în Liga Națională și sper să reușim acest lucru. În acest moment, pot spune că avem un lot competitiv, iar dacă vom izbuti să revenim în primul eșalon, atunci vom înființa și echipa a doua a clubului, unde vor avea șansa să joace meci de meci cei mai tineri jucători din formația noastră. Următoarele două săptămâni intenționăm să ne antrenăm afară, pe terenul de sport de la Universitate, pentru că după o pauză atât de îndelungată este nevoie de o reacomodare mai lungă la efort. Oricum, timpul pe care-l avem la dispoziție este unul limitat, așa că trebuie să lucrăm în special lucruri simple, pentru a arăta la turneului final cât mai omogeni, în ciuda faptului că avem atât de mulți jucători noi în echipă”, a declarat antrenorul principal Adrian Chiruț, care a dorit să mulțumească pentru sprijin Primăriei Suceava și Universității „Ștefan cel Mare”.

Unul dintre cei mai cunoscuți jucători transferați de gruparea suceveană în această vară este portarul Darius Makaria. Fost campion al României cu Dinamo, jucătorul în vârstă de 27 de ani vine din Franța, de la echipa Cavigal Nice din Pro League, iar în cariera sa a mai evoluat în țară pentru CSM București, iar în străinătate pentru formațiile spaniole BN Sinfin Santander și BM Benidorm, ambele din Liga Asobal.

„Am decis să revin în România și am ales să încep o nouă etapă în cariera mea de handbalist la Suceava. Am ajuns aici grație antrenorului Adrian Chiruț, cu care mă cunosc foarte bine. Știu că sunt patru portari în lot, ceea ce este foarte bine, pentru că în urma concurenței se naște performanța. Deocamdată toată concentrarea noastră este pe turneul final, iar abia după ce vom da totul pe teren ca să obținem promovarea putem vorbi despre Liga Națională”, a precizat Darius Makaria.

Iată care sunt jucătorii care au participat la primul antrenament al grupării sucevene: Eduard Duman, Ștefan Grigoraș, Darius Makaria, Radu Turturică – portari; Alin Câmpan, Alex Juverdianu, Andrei Olariu, Pavel Loic, Alex Dascălu, Maxim Oancea, Vladislav Kobzii, Alexandru Popia, Valentin Anton, Andi Tofănel, George Mihalcea, Cosmin Lupu, Bogdan Cozorici, Robert Alupoaie, Andrei Sora, Antonio Pintilei, Alexandru Popa – jucători de câmp.

Echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a fost repartizată în Grupa A la turneul pentru promovarea în Liga Națională, care va avea loc, cel mai probabil, la sfârșitul lunii iulie, alături de Szejke Odorheiu Secuiesc, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare. Din Grupa B fac parte CS Medgidia, Magnum Botoșani, Universitatea Cluj și CSM Oradea. Doar două dintre cele opt formații participante vor obține biletele pentru Liga Națională.