În perioada 25-27 iulie, la Braşov s-a desfăşurat Turneul Federaţiei Române de Tenis de categoria 1, copii si juniori, Cupa „Olimpia” la tenis de câmp. Competiţia organizată de Tenis Club Olimpia cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov, Aqua Carpaticaşi Allview a reunit cei mai buni practicanţi ai tenisului de câmp din ţară şi s-a desfăşurat la categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 14 ani şi 18 ani, băieţi şi fete.

La categoria U10 masculin au fost prezenţi 14 copii, municipiul Fălticeni fiind reprezentat de ocupantul locului patru în ierarhia naţională, David Arcip, jucător legitimat la Clubul Tenis Lechner School Braşov.

Primele meciuri ale turneului au începutprintre picături de ploaie, dar vremea a ţinut a practicanţii acestui sport, o parte din meciuri desfăşurându-se chiar în nocturnă, luni fiind o vreme perfectă pentru finalele turneului. În cele trei zile s-au jucat meciuri interesante şi foarte bine pregătite din punct de vedere tehnic, David Arcip debutând ca favoritul numărul 1, poziţie confirmată şi pe teren, prin adjudecarea, la sfârşitul competiţiei, a locului I şi a Cupei „Olimpia” la categoria U10.

Calificarea în finală a venit după meciuri dificile disputate împotriva unor adversari bine pregătiţi de la cluburi renumite din Bucureşti, Roman, Piatra Neamţ. După o semifinală extrem de disputată în compania lui Theodor Tudor (TCM Roman), David a jucat finala în compania unui alt jucător foarte bun, Dandu David (ACS TCC 2018 Piatra Neamţ).

Deşi a fost o competiţie la care au participat jucători foarte bine pregătiţi, David Arcip consideră că „a fost un turneu de pregătire”, premergător Campionatelor Naţionale Individuale U10, care se vor desfăşura la Centrul Naţional de Tenis din municipiul Bucureşti, începând cu 10 august 2020.

La categoria U10 feminin au fost prezente pe tabloul de joc 14 jucătoare, municipiul Rădăuţi fiind reprezentat de Teodora Sfirnaciuc, jucătoare legitimată tot la Clubul Tenis Lechner School Braşov. După ce a trecut în semifinală de bucureşteanca Ania Curuia (CS MAJOR Bucureşti), rădăuţeanca Teodora Sfirnaciuc s-a impus în finala competiţiei în faţa braşovencei Ana Maria  Cîmpan (CS Vaideanu Braşov).

Ramona Arcip, mama lui David, ne-a precizat:„Locul 1 la competiţia organizată la Braşov şi adjudecat de David, sportiv legitimat la Lechner Tennis School, vine după un cantonament pregătit cu minuţiozitate şi seriozitate împreună cu coordonatorul Tenis 10, Ferry Lechner. A fost un turneu dificil în care clubul mai sus menţionat şi-a adjudecat locul 1 şi la categoria U10 feminin prin Teodora Sfirnaciuc, o sportivă talentată din Rădăuţi. Cei doi suceveni au reuşit dubla la categoria U10 masculin şi feminin.

Aceste victorii i-au adus multă încredere lui David, care a revenit după perioada de repaus impusă de pandemie. Urmează un nou cantonament împreună cu antrenorul său Ferry Lechner, în oraşul de sub Tâmpa. Anul acesta ne bucurăm şi de susţinerea sponsorilor, în special Rotary Club Fălticeni, care i-a asigurat lui David echipamentul sportiv pentru întreg sezonul competiţional.

Felicitări David Arcip şi Teodora Sfirnaciuc pentru locul I obţinut la Cupa Olimpia Braşov, eveniment susţinut de Aqua Carpatica & Consiliul Judeţean Braşov. Mulţumim organizatorilor, părinţilor şi susţinătorilor veniţi să-i vadă pe copiii noştri”.