Stadionul „Iolanda Balaș Soter”, din Capitală, a găzduit zilele trecute Campionatul National de Marș – 20 de kilometri. Printre cele șase cluburi din țară care și-au trimis reprezentanți la această competiție s-a aflat și CSM Suceava, care a reușit să obțină o clasare pe podium prin sportivul Andrei Gafița, în vârstă de 23 de ani, care a trecut al treilea linia de sosire în întrecerea seniorilor. Gafița, care are în palmares titlul de campion al României la juniori, tineret și seniori, vizează calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, ce vor avea loc în vara anului viitor. Teoretic, prezența la Olimpiadă nu este imposibilă, deoarece Andrei dispune de un punctaj bun la întrecerile internaționale, însă totul depinde și de evoluția sa în cursele de calificare care vor urma. La Tokyo vor ajunge primii 60 de atleți din lume, în baza unui clasament pe puncte, constituit în funcție de nivelul competițiilor la care au participat și de locul ocupat.
Revenind la concursul desfășurat recent pe stadionul „Iolanda Balaș Soter”, ar fi de menționat că veteranul sucevean Gheorghe Berdei s-a clasat pe poziția a șasea.

Mult mai aproape de o medalie a fost Diana Georgiana Angelescu, care a sosit a patra la tineret și pe locul opt la senioare.