Un puternic incendiu izbucnit miercuri după-amiază a distrus casa de locuit a unui bărbat din comuna Mitocu Dragomirnei. Alarma a fost dată în jurul orei 17.30, când un sătean a sunat la 112 și a anunțat despre o casă din apropiere care fusese cuprinsă de flăcări.

La locul incendiului au ajuns militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mitocu Dragomirnei, care au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea şi lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor ardea generalizat casa de locuit, existând pericolul de propagare la o locuință învecinată.

După circa o oră de intervenție incendiul a fost lichidat, fiind distrusă         casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați, bunuri de uz casnic, tâmplăria și documentele personale ale proprietarului.

Cercetările întreprinse de polițiști și pompieri au stabilit că în jurul orei 17.00 proprietarul casei în vârstă de 37 de ani a făcut foc în sobă pentru a-și face de mâncare, după care a părăsit locuința pentru a se deplasa la fratele său. În timp ce cei doi frați stăteau de vorbă, au observat fumul ieșind din locuință. Pompierii au stabilit astfel că incendiu a izbucnit din bucătăria casei, de la un jar căzut din sistemul de încălzire, respectiv soba casei.

Imagini video pe www.monitorultv.ro.