Ce faci când lumea nu te bagă în seamă și vrei neapărat să atragi atenția? Circ! Exact rețeta asta o aplică de câteva zile un personaj controversat din Suceava, Andrei Neșculescu , cunoscut mai mult drept Clovnul Bobo.

De la a-i face pe copii să râdă (sau să plângă, cum a fost cazul unora), la a fi primar, un reprezentant de seamă al comunității, la nivel național sau chiar internațional, este un pas uriaș, pe care Andrei Neșculescu  l-a făcut la alegerile locale din 2020, când s-a înscris în cursa electorală pentru Primăria Suceava, alături de alți 12 candidați.

Numai că de câteva zile, acesta aplică o tactică golănească de a atrage atenția asupra sa și a se face remarcat de electorat – le strică altora conferințele de presă.

A început de luni, cu conferința de presă a candidatului PSD, Dan Cușnir, care avea loc în Parcul Central, lângă Biserica Catolică, venind efectiv peste cei doi vorbitori – candidatul de primar și consilierul local Gabriel Buciac.

Intervenția sa inopinată și inadecvată a fost privită atunci cu îngăduință, stârnind chiar zâmbete, mai ales la ceilalți adversari electorali.

A doua zi, circul a continuat, cu amploare mai mare, tot la o conferință a PSD, de data aceasta în parcul de lângă sediul partidului.

Țipete, apeluri disperate, încercări de a stârni mila oamenilor, revoltă, lacrimi, căzut în genunchi, amestecate cu îndemnuri electorale (candidat independent, poziția 13, da?) și amenințări indirecte – un adevărat spectacol actoricesc, menit să demonstreze că este mai mult decât un clovn. Sau poate din contra?

Seria evenimentelor publice ruinate pentru adversarii săi politici a continuat miercuri, când a fost luat în vizor actualul primar, candidat pentru un nou mandat, Ion Lungu.

În mijlocul conferinței de presă organizate cu prilejul dării în folosință a primei porțiuni din ruta alternativă Suceava – Botoșani, pe Podul Unirii și-a făcut apariția nimeni altul decât ... Andrei Neșculescu, alias Clovnul Bobo.

Vorbind foarte tare și gesticulând febril, ineditul candidat de primar, aflat într-o transmisie live pe o rețea de socializare, s-a poziționat cât mai aproape de reprezentanții PNL, încercând să îi acopere ca volum și debit verbal și să-i descumpănească, ceea ce a și reușit, cu greu putându-se cineva concentra să mai rostească o idee până la capăt.

“Așa e în campania electorală, domnul a venit și la noi cu colinda...Toată lumea ne acuza că noi îl trimitem, îl manipulăm, doar că a greșit ceva – aici nu este o adunare electorală, ci o întâlnire administrativă. Dar îi dorim mult succes și sănătate!”, a spus Ion Lungu, încercând să salveze conferința întreruptă abrupt de intervenția fostului simpatizant liberal, actual contracandidat.

De altfel, aceasta cu greu a putut fi continuată, din cauza țipetelor candidatului guraliv, care acoperea vorbele celorlalți.

La final, Ion Lungu s-a îndreptat către contracandidatul său, pe care deputatul Ioan Bălan și viceprimarul Lucian Harșovschi încercau să îl calmeze.

“Bobo, sunt aici!”, i-a spus Lungu, stârnind nemulțumirea acestuia, care a răspuns: “Sunt Andrei, nu Bobo, nu faceți paritatea între normalitate și un om normal, capabil și intelectual!”.

Când a văzut că vin toți cei prezenți spre el, Andrei Neșculescu  a început să dea din mâini, să-i țină la distanță, solicitând să fie lăsat să își ia și el mască, fiind singurul fără, de acolo.

Cum prima mască luată din mașină s-a rupt, s-a întors să ia alta, timp în care Ion Lungu a renunțat să mai discute cu el și s-a întors pe pod, să prezinte ruta pe care încep lucrările pentru a se putea circula și cu mașini de mare tonaj.

Când s-a întors, cu masca pe figură, era așteptat doar de deputatul Ioan Balan, care i-a spus pe un ton părintesc: “Hai să-ți faci numărul!”. Nemulțumit, acesta a răspuns că atunci nu mai are ce discuta cu dumnealui, că vrea să vorbească doar cu edilul municipiului, care se afla deja de cealaltă parte a podului, continuând conferința de presă.

Deși nu l-a mai urmărit și acolo, ci s-a mulțumit să facă live acolo unde s-a oprit cu mașina, candidatul independent nu a plecat de la pod până nu au plecat toți reprezentanții PNL și majoritatea celor din presă, fiind clar că ținta acestuia era să le “stânjenească” conferința.

O fi asta o strategie bună să atragă atenția? Cu siguranță da, nu se știe însă dacă va aduce și voturi sau dacă va continua și cu alți contracandidați.