Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a declarat că sănătatea românilor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru PNL. Cu toate acestea, spune Maricela Cobuz, PNL pune mai mult preț pe alegerile din 27 septembrie. Cobuz a arătat și că încă din luna martie 2020, când toate țările lumii erau îngrijorate de izbucnirea pandemiei, PNL dorea alegeri anticipate. „În timpul stării de urgență și de alertă din România, s-au extins afacerile la clientela de partid, unde chelneri sau patroni de pompe funebre au devenit peste noapte manageri de spitale, iar echipamentele de protecție precum: măști, combinezoane, viziere, soluții dezinfectante erau achiziționate la suprapreț. Compania Națională Unifarm, care se află în subordinea Ministerului Sănătății, a vândut măști de protecție cu un adaos comercial de 71%. Potrivit raportului Curții de Conturi privind gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență, Unifarm a adus mari prejudicii statului român: măști supralicitate, afaceri pentru oamenii din partid”, a precizat Maricela Cobuz.

Ea a adăugat că în toată această perioadă, pandemia a scăpat de sub control. Maricela Cobuz a amintit că Suceava a fost izolată de restul țării prin carantinare, mii de români au rămas fără locuri de muncă, inclusiv investitorii din Bucovina și-au mutat afacerile refuzând să mai rămână în „Lombardia României”. De asemenea, deputatul PSD a spus că rata șomajului în România a ajuns în prezent la 5,4%, crescând față de anii precedenți cu 2,3%, iar potrivit INS, în luna iulie numărul şomerilor a ajuns la cifra de 484 de mii de persoane, iar rata șomajului este încă în creștere.

Maricela Cobuz a atras atenția că în urma acestor dezastre economice, puterea de cumpărare a românilor a scăzut. Astfel, ea a arătat că în luna august 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, cele mai mari creșteri de prețuri la alimente s-au înregistrat în special la cele proaspete, respectiv la fructe + 15%, legume + 15%, citrice + 13%, dar și  făină + 7%. „Cel mai mult suferă pensionarii care nu își pot asigura necesarul de alimente. Dublarea punctului de pensie, așa cum prevede legea, nu a fost respectată de PNL și nici profesorii nu și-au primit mărirea de salarii de la 1 septembrie. Este clar, sănătatea, educația, economia au avut de suferit. Milioanele de români să mai aibă încredere în PNL?”, a încheiat Maricela Cobuz.