Focarul de Covid-19 de la Spitalul de Psihiatrie Siret ia amploare. Ultimele teste efectuate au dus la confirmarea altor 32 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, ceea ce ridică la 38 numărul total de cadre medicale și pacienți care au contractat boala.

Focarul a debutat pe data de 13 septembrie, când au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2 trei angajați, dar și trei pacienți. Ca atare, conducerea Spitalului de Psihiatrie Siret a decis testarea întregului personal și a pacienților din pavilionul unde s-au descoperit cazurile.

Au fost testaţi 14 cadre medicale și 61 de pacienți, iar rezultatele au demonstrat că o îngrijitoare și 31 de persoane internate în această unitate medicală sunt infectați cu noul coronavirus.

”Persoanele infectate vor fi transportate la Spitalul Municipal Rădăuți pentru evaluare și conduită terapeutică, după care se va dispune la izolarea acestora într-un pavilion separat din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret unde vor fi monitorizate zilnic de medicii curanți din unitate. În ceea ce privește cadrele medicale infectate, acestea vor fi internate în Spitalul Municipal Rădăuți”, a menționat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Trebuie spus că toți cei 38 de bolnavi de la Spitalul de Psihiatrie din Siret prezintă forme ușoare ori sunt asimptomatici.

Focarul de Covid la Spitalul de Psihiatrie din Siret a plecat de la o petrecere la care au participat mai mulți angajați ai spitalului, unii dintre ei reveniți din concediu. De acolo, virusul a fost transmis salariaților aflați în câmpul muncii, iar de aici nu a fost decât un pas până la infectarea pacienților.