Ediția de campionat 2020-2021 a Diviziei A de handbal masculin va începe la sfârșitul acestei săptămâni, competiția fiind structurată în trei serii de câte opt echipe. Printre formațiile participante se află și echipa a doua a Clubului Sportiv Universitar din Suceava, care a fost repartizată în Seria A, alături de Politehnica Iași, Centrul Național de Excelență Sighișoara, CSM Ploiești, CSM II Bacău, CSU Târgoviște, CSU Galați și CSU Pitești.

Divizia A se va desfășura sub formă de turnee, cu același protocol medical ca și la Divizia Națională. Formațiile din Seria A își vor disputa primele trei meciuri ale noului sezon competițional în sala de sport „Mihai Viteazu”, din Turda, în zilele de 20, 21 și 22 noiembrie. CSU 2 Suceava va juca în runda inaugurală cu CSM Ploiești, vineri, cu începere de la ora 12:40, după care va da piept cu Politehnica Iași, sâmbătă, de la ora 10:00, și cu CNE Sighișoara, duminică, de la ora 12:10.

Antrenorul formației sucevene este fostul jucător Ioan Tcaciuc, care în ediția trecută de campionat a pregătit cu bune rezultate echipa de juniori I a clubului.

„Reînființarea echipei satelit le va oferi tinerilor talentați de la centrul de copii și juniori oportunitatea de a crește pe plan sportiv. Este foarte important că vor avea parte de meciuri tari, mai ales că vin după atâtea luni de pauză. Cu toții sunt nerăbdători să înceapă competiția și să se bucure de handbal”, a declarat antrenorul Ioan Tcaciuc.
La turneul de la Turda, lotul grupării sucevene va fi alcătuit din următorii jucători: Ionuț Andreescu, Radu Turturică, Ionuț Șoldan, George Mihalcea, Iulian Roșu, Andrei Sora, Adrian Urda, Cosmin Lupu, Albert Vizitiu, Cristi Bejinariu, Daniel Burac, Răzvan Ioan, Bogdan Cozorici, Robert Alupoaiei, Adrian Hreceniuc și Antonio Pintilei.