Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, la finalul vizitei premierului Ludovic Orban în județ, că actualul Guvern liberal „a venit astăzi cu o confirmare solidă referitoare la angajamentele mele din campania electorală”. Gheorghe Flutur a spus că această vizită a confirmat, încă o dată, că Guvernul liberal şi premierul Ludovic Orban au fost şi sunt alături de județul Suceava. Flutur a subliniat faptul că numai în anul 2020, cu actual guvern liberal la conducerea țării, în județ s-au finalizat două centuri ocolitoare, cele ale muncipiilor Suceava şi Rădăuţi. „,Ambele centuri ocolitoare au fost începute tot de guvernarea liberală, dar au fost blocate ani întregi de cei de la PSD când au fost la putere”, a declarat şeful administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur a adăugat că tot astăzi, premierul Ludovic Orban şi ministrul transporturilor Lucian Bode au confirmat priorităţile pentru judeţul Suceava din programul de guvernare al liberalilor pe infrastructura de autostrăzi, pe următorii patru ani. Gheorghe Flutur a spus că este vorba despre autostrada A7 Siret – Suceava – Bucureşti, pe o lungime de 320 de kilometri, care va fi realizată pe fonduri europene, prin Programul de Reziliență, dar şi de Autostrada Nordului, Suceava - Vatra Dornei – Bistriţa - Satu Mare, pentru care astăzi au fost anunţaţi câştigătorii licitaţiilor pentru realizarea studiilor de fezabilitate. 
 
„Întregul program de dezvoltare al județului Suceava este conceput în jurul acestor axe de infrastructură Nord - Sud și Est - Vest. Concluzia clară este că urgența și prioritatea pentru întreaga zonă este dezvoltarea, ceea ce va duce la creșterea nivelului de trai al sucevenilor. 
Iar Guvernul liberal oferă categoric garanția realizării tuturor acestor proiecte. De aceea, le spun cu prietenie sucevenilor: <Aveți încredere în guvernarea liberală care este singura care este pregătită să facă lucruri concrete pentru județul Suceava și pentru România>”, a declarat Gheorghe Flutur. El a adăugat că tot astăzi şi tot în domeniul infrastructurii, a fost anunţată în mod oficial reabilitarea căii ferate Suceava - Cluj Napoca, premierul Ludovic Orban participând, în judeţ, la o demonstrație făcută cu un utilaj modern al CHR, care deja a început lucrările pe acest tronson. Realizarea acestor lucrări vor permite creșterea vitezei de circulației de la 50 de kilometri la 80 de kilometri.  Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze că după lucrările de modernizare, transportul pe calea ferată va deveni tot mai atractiv, oferind un confort sporit călătorilor, la un preţ mai mic. 
 
În acelaşi timp, preşedintele CJ Suceava a spus că tot astăzi a discutat cu oficialii guvernamentali ca pe 3 decembrie să fie organizată o întâlnire cu autorităţile ucraineană pentru a discuta despre modernizarea vămii Siret pe fonduri europene, printr-un proiect de 10 milioane de euro și racordarea autostrăzii A7 la această vamă europeană modernă. 
 
„Putem spune că a fost o zi foarte importantă și cu perspective deosebite pentru dezvoltarea județului Suceava. Premierul României s-a aflat pentru a treia oară în ultimele cinci luni în judeţ. Asta arată că Guvernului liberal îi pasă de județul Suceava și avem tot mai multă treabă în continuare”, a concluzionat Gheorghe Flutur.