Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2. Cei interesați pot accesa una din următoarele trei opţiuni: 1. Informaţii Simptome; 2. Informaţii Contact Direct; 3. Informaţii Izolare, a comunicat, joi, Prefectura Suceava.

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8.00-16.00, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103. Pentru recomandări  și informații legate de Covid-19 este de asemenea pusă la dispoziție linia telefonică TelVerde 0800800358, iar la TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

Prefectura a informat că la nivelul județului Suceava, până în acest moment, s-au efectuat aproximativ 11.000 de anchete epidemiologice și se află în derulare anchetele pacienților pozitivi din ultimele 72 de ore.

În urma anchetelor epidemiologice sunt stabiliți contacții direcți ai cazurilor confirmate cu SARS-COV-2. Informațiile despre persoanele izolate/carantinate sunt introduse în baza de date care este transmisă zilnic către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Suceava.  La această dată, 3 persoane din cadrul DSP Suceava se ocupă de centralizarea persoanelor aflate în izolare sau carantină. Un medic a fost desemnat să monitorizeze persoanele aflate în izolare/carantină care nu sunt înscrise la un medic de familie.

Activitatea de Call-Center la nivelul DSP se desfășoară de luni până duminică, între orele 8:00-20:00, cu 5 posturi telefonice, activitatea fiind  asigurată zilnic de 5 medici/asistenți medicali delegați de la cabinetele medicale școlare.

Informațiile despre situația epidemiologică din județ, incidența la zi a cazurilor de Covid-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ, precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus. https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

De asemenea metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020 poate fi consultată pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului - judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus.../

sau pe site-ul https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov.