Unul dintre cele mai mari incendii din acest an a izbucnit, din păcate, joi seară, în comuna Valea Moldovei. Flăcările s-au extins de la un acoperiș la altul iar când pompierii au ajuns la fața locului au găsit un incendiu extins deja la trei gospodării, inclusiv la cele trei case de locuit .

Locotenent Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat, joi noapte, de la locul incendiului: ”Am intervenit cu 11 autospeciale de stingere, atât din cadrul ISU Bucovina al județului Suceava cât și de la pompierii voluntari din împrejurimi. La fața locului am constatat că ardeau construcții din trei gospodări, casele de locuit și alte anexe, la nivel de acoperișuri. Incendiul este localizat, lucrăm pentru lichidarea ultimelor focare dar și pentru îndepărtarea elementelor de construcție distruse de flăcări. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor unei minore de 17 ani, care a suferit un atac de panică, care, după ce și-a revenit, nu a fost nevoită să ajungă la spital”.

Cercetările preliminare arată că incendiul a izbucnit la acoperișul camerei centralei termice dintr-o gospodărie, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat. De aici, s-a propagat la construcțiile învecinate.