Flăcările au cuprins și afectat în cursul serii de miercuri acoperișurile unei anexe și a unei case de locuit, precum și bunuri din două gospodării din localitățile Șcheia și Gura Humorului.

Prima semnalare a fost făcută în jurul orei 22.20, când localnicii din Șcheia au anunțat izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din localitate. La fața locului au intervenit cu două autospeciale de stingere pompieri ai Detașamentului de Pompieri Suceava. La sosirea echipajelor ardeau acoperișul locuinței și o cameră din interior, existând pericol de propagare la întreaga construcție.

După circa o oră și jumătate incendiul a fost lichidat, flăcările distrugând acoperișul casei pe o suprafață de 80 de metri pătrați, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie și bunuri de uz casnic. S-au degradat deasemenea și parte din finisajele interioare și exterioare ale locuinței.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic generat de coșul de fum, amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

La nici o oră mai târziu, în jurul orei 23.00 a fost dată alarma după izbucnirea unui incendiu în cartierul Voroneț al orașului Gura Humorului. Două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului și pentru acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

La sosirea echipajelor ardea acoperișul unei anexe, cu pericol mare de propagare la întreaga gospodărie. Gospodăria era în formă de ocol, toate clădirile fiind dispuse în formă de U, cu bucătăria în centru, locul de unde izbucnise și incendiul.

În incendiul care a fost lichidat în circa două ore, au ars acoperișul bucătăriei de vară pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și altele.  În același timp s-au degradat pereții construcției, elemente de tâmplărie și alte bunuri.

În timpul intervenției pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, o femeie în vârstă de 63 de ani, care a suferit arsuri pe ambele picioare. Ulterior femeia a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului, efectul termic al curentului electric generat de un televizor defect.