Ancheta polițiștilor în cazul furtului de proporții de la șoseaua de centură a Sucevei, de unde s-au sustras în jur de 200 de acumulatori de la stâlpii de iluminat, porțiuni mari de drum fiind lăsate în beznă, este în plină desfășurare, unul dintre suspecți fiind pus oficial sub acuzare și reținut în arestul poliției județene.

Miercuri, 18 noiembrie, în urma anchetei desfășurate și a probatoriului administrat, Vasile Mazarache, în vârstă de 23 de ani, din Șcheia, a fost reținut în arestul poliției județene pentru furt calificat.

Ancheta polițiștilor de la Secția Rurală Șcheia, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, continuă. Din informațiile noastre, mai sunt încă cel puțin trei autori care ar fi participat la comiterea faptei.

La finele lunii octombrie, hoții au spart peste 30 de stâlpi de iluminat, din care au furat aproape 200 de acumulatori. Furturile s-au dat pe parcursul mai multor zile. Numai din furtul acumulatorilor, prejudiciul calculat se cifrează la 240.000 de lei. Paguba este însă mai mare, pentru că hoții au lăsat dezastru în urmă și au distrus și alte componente ale stâlpilor de iluminat.
Polițiștii au stabilit că parte din acumulatori au fost vânduți unei persoane fizice, iar o parte au ajuns la un centru de colectare a fierului vechi. Alți acumulatori au fost găsiți la domiciliul unui alt suspect. O parte din acumulatori sunt recuperați, însă nu tot prejudiciul.

Partea vătămată din dosar este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Secția de Drumuri Naționale Suceava.