Un echipaj de la Poliția municipiului Rădăuți care acționa pe timp de noapte pentru depistarea șoferilor băuți a depistat un localnic în vârstă de 24 de ani care era în stare de ebrietate. Șoferul a mărturisit că a băut 200 de ml de coniac, iar echipajul de poliție l-a oprit după ce a observat că a făcut o manevră de întoarcere a mașinii peste linia continuă.

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie, în jur de ora 1.20, echipajul de la Poliția Rădăuți acționa pe strada Piața Unirii din localitate, unde a observat cum șoferul unui VW Bora, care se deplasa dinspre calea ferată către intersecția semaforizată cu strada Ștefan cel Mare, ajuns la fostul sediu BCR, a efectuat întoarcerea neregulamentară, fiind tras pe dreapta după puțin timp. 

Polițiștii au constatat că tânărul de 24 de ani, din Rădăuți, mirosea a alcool și era incoerent în vorbire, acesta recunoscând că a băut. Tânărul de 24 de ani a refuzat testarea, însă la spital i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.   

Polițiștii au constatat că tânărul nu avea asupra sa nici declarația pe proprie răspundere sau adeverință de angajat care să îi justifice prezența pe drumul public la acea oră, aplicându-i o amendă în baza Legii 55/2020, privind combaterea pandemiei.

Polițiștii au deschis dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.