În ciuda presiunii pusă de coronavirus pe sistemul sanitar, activitatea de zi cu zi a Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava continuă, unitatea medicală fiind la dispoziția pacienților care au alte probleme ce necesită să fie tratate.

Tocmai de aceea, în prezent, din totalul celor 552 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 212 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 72 pacienți sunt în zona tampon și 268 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Asta după ce, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 37 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 26 persoane declarate vindecate.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 371 paturi libere din care 20 pentru pacienți Covid-19, 225 în sectorul Non-Covid și 126 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt 2 paturi disponibile pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 28 ventilatoare libere, din care 17 pentru pacienții Covid-19.

Din cei 212 pacienți diagnosticați Covid-19:

- 117 prezintă forme medii ale bolii;

- 17 prezintă forme ușoare,

- 60 prezintă forme severe;

- 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 10 pacienți sunt ventilați.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 86 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 23 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

 La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 12 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 24 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 376 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 86.