Gruparea de Liga a III-a Șomuz Fălticeni a dat startul pregătirii de iarnă la mijlocul acestei săptămâni. După perioada de reacomodare la efort, formația antrenată de Iulian Ionesi va efectua, între 26 ianuarie și 5 februarie, un cantonament în localitate. Până la startul sezonului oficial de primăvară fălticenenii au în plan și disputarea unui număr de 10 meciuri amicale, după cum urmează: cu Juniorul Suceava, pe 23 ianuarie și 5 februarie, cu LPS Suceava, pe 9 și pe 26 februarie, cu Știința Miroslava, pe 12 februarie, cu Bucovina Rădăuți, pe 16 și pe 23 februarie, cu Dante Botoșani, pe 19 februarie, cu Aerostar Bacău, pe 2 martie, și cu Șomuzul Preutești, pe 5 martie.

Referitor la lot, Șomuz s-a despărțit în pauza de iarnă de patru jucători, este vorba de Vasile Padovei, Alexandru Irimescu, africanul Olavio da Pinho Gomes și belgianul Tareq Afkir.

„Eu zic că vom găsi soluții pentru înlocuirea acestora. Suntem în discuții cu mai mulți fotbaliști, însă până nu semnăm nu pot da mai multe detalii”, a declarat antrenorul Iulian Ionesi.

Formația Șomuz a încheiat sezonul de toamnă pe locul al cincilea în Seria I a Ligii a III-a și are drept obiectiv clasarea între primele patru la finalul sezonului regulat și calificarea în play-off-ul pentru promovare în eșalonul al doilea.

„Misiunea noastră nu va fi una ușoară, pentru că în ultimele trei meciuri din sezonul regulat avem de jucat cu primele două clasate, Dante Botoșani și Foresta Suceava, precum și cu Hușana Huși, o echipă care luptă, de asemenea, pentru calificarea în play-off. Eu însă am mare încredere în staff-ul tehnic, în jucători, și sunt sigur că după o pregătire de iarnă bună vom reuși să îndeplinim ceea ce ne-am propus. Mulțumim Primăriei Fălticeni, edilului Cătălin Coman și tuturor sponsorilor care ne-au susținut și continuă să ne sprijine”, a precizat directorul sportiv Iulian Darabă.

Campionatul Ligii a III-a se va relua pe data de 12 martie, zi în care Șomuz va primi pe teren propriu replica Forestei Suceava.