Imagini video surprinse miercuri în Gara Dolhasca arată cum o femeie în vârstă, coborâtă dintr-un tren de călători, a scăpat de o moarte extrem de violentă în ultima secundă, după ce a trecut linia prin fața unui tren de marfă.

Pe imagini se vede cum femeia ce coboară din trenul CFR Călători, vrea să treacă liniile dar nu vede că un convoi vine cu viteză pe sensul dinspre Liteni. Mecanicul locomotivei o vede pe femeie, anticipează riscul, și activează la maximum semnalele sonore. Femeia vede la un moment dat locomotiva care vine spre ea, mărește pasul atât cât poate, și trece prin fața locomotivei. După cum se vede și pe imagini, impactul a fost iminent.

În momentul în care realizează că a scăpat cu viață, femeia își face cruce și în mulțumește Celui de Sus.

”Astăzi, mecanicul de locomotivă de pe DA 168 a CFR Infrastructură a salvat o viață! Felicitări pentru atenție și pentru vigilență!! Vă rog, aveți grijă de dumneavoastră! Asigurați-vă la traversarea căilor ferate!”, este mesajul transmis de Mihai Tudosă, un pasionat feroviar care a postat aceste imagini, în scop preventiv și pentru a atrage atenția cu privire la cât de importantă este asigurarea la trecerea căii ferate. Uneori, și pentru o persoană mai tânără, se poate crea confuzia legată de trenul care pleacă, fără a anticipa că de pe linia cealaltă poate veni un alt tren, mascat în mare parte de celălalt.