Doi mari artiști suceveni vor expune împreună în cadrul unei expoziții inedite care va fi vernisată sâmbătă, 15 ianuarie, la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a spus că la expoziție vor fi expuse lucrările sculptorului Ion Mândrescu și ale graficianului Mihai Pânzaru-PIM.

Niculai Barbă a spus că Ion Mîndrescu va primi, sâmbătă dimineață, titlul de „Cetățean de onoare” al județului Suceava. De asemenea, el a amintit că Mihai Pânzaru-PIM a primit deja titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Suceava. Expoziția celor doi artiști va fi organizată în onoarea cadrelor medicale de la Spitalul Județean Suceava. Lucrările sculptorului Ion Mîndrescu vor fi expuse în holul de la intrarea în Spitalul Județean, într-o expoziție intitulată „Omul, Timpul, Spațiul”. Vicepreședintele CJ Suceava a adăugat că sala de conferințe ”Dr. Vasile Andriu” a spitalului va găzdui o expoziție internațională de artă plastică cu lucrări realizate în cadrul proiectului ”Lumina Nordului. Putna 2021”, care a avut loc cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna, precum și ilustrații realizate de Mihai Pînzaru-PIM la poeziile lui Ciprian Porumbescu.

„Din motive care țin de respectarea regulilor pandemice, expozițiile vor fi vernisate online, momentul urmând a fi transmis sâmbătă pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Bucovina. Trebuie spus că la Spitalul Județean realizăm o acțiune mai inedită, mai de suflet, în ideea de a duce lucrări într-un astfel de spațiu care să poată fi vizionate de personalul medical. Se pare că zona se pretează la astfel de acțiuni. După ce vom ieși din pandemie, după ce se vor ridica restricțiile acolo s-ar putea permanentiza acel spațiu pentru diferite expoziții. Avem gândit un grafic cu ce s-ar putea face acolo”, a precizat Niculai Barbă, care a mai adăugat că el se aşteaptă ca în această locație să expună inclusiv artiști din rândul cadrelor medicale.