Municipiul Piatra Neamț a găzduit zilele trecute un puternic turneu de minifotbal, Cupa Unirii – Ediția a III-a, competiție la care au fost prezente câteva dintre cele mai bune echipe din țară. Întrecerea a fost una pasionantă, cu meciuri foarte spectaculoase, de un nivel foarte ridicat și s-a încheiat cu victoria formației sucevene Bucovina Vicov. Acest succes nu constituie o surpriză, pentru că gruparea coordonată de Lucian Tărâță și Dimitrie Bîru, cu sprijinul Primăriei Vicovu de Sus și al edilului Vasile Iliuț, și-a făcut în ultimii ani un nume în minifotbalul românesc, clasându-se mai de fiecare dată pe podium la competițiile naționale la care participă.

Revenind la Cupa Unirii, Bucovina Vicov a ieșit din faza grupelor cu două victorii, 7-3 cu Poiana Teiului și 7-1 cu Mureșul Târgu Mureș, plus o înfrângere 3-5 cu Friends Team Pașcani. În sferturi, sucevenii au învins cu 5-4 pe Coriolan Bacău, pentru ca în semifinale să treacă de Fenix Play Piatra Neamț, în urma loviturilor de departajare.

Marea finală le-a oferit bucovinenilor șansa să-și ia revanșa în fața celor de la Friends Team Pașcani, oportunitate pe care nu au ratat-o de această dată, impunându-se cu un categoric 4-0 în meciul decisiv pentru titlu! Din punct de vedere individual, de la Bucovina Vicov s-au evidențiat în mod deosebit Alin Schipor, care a fost desemnat de organizatori cel mai bun jucător al turneului, și foarte tânărul Gabriel Cîrstean, internațional de fotbal juniori al României, ce a fost ales MVP-ul finalei.

Echipa câștigătoare a Cupei Unirii de la Piatra Neamț a contat la această competiție pe următorul lot de jucători: Gabriel Coroamă, Robert Vicol, Vasile Dănilă, Claudiu Cornea, Iosif Cîrdei, Gabriel Cîrstean, Alin Schipor, Cosmin Coroamă, Marcel Maftean și Lucian Tărâță.