Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, un cod galben de ceață pentru zona joasă a județului Suceava, în intervalul orar 08.00-12.00, avertizare ce include și raza localității Salcea, implicit zona Aeroportului Suceava. Directorul general al aeroportului, Ioan Măriuța, a transmis, printr-un comunicat de presă, că potrivit avertizării, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

„Ca urmare a acestei avertizări, pe parcursul zilei de astăzi sunt preconizate întârzieri/rerutări, anulari ale curselor programate pe Aeroportul Suceava. Ne cerem scuze pasagerilor pentru disconfortul creat”, a declarat directorul Măriuța. Acesta a subliniat din nou că decizia anulării, reprogramării sau devierii unui zbor spre alt aeroport aparține strict companiei aeriene, care se ocupă de toate formalitățile legate de transport și acomodare ale pasagerilor afectați de întârzieri/anulări/reprogramări ale zborurilor.

„Reamintim pasagerilor că vor fi informați pe toate mijloacele disponibile din partea operatorilor aerieni (sms, e-mail etc.), cât și de către personalul de la check-in prin informări atât la ghișeele check-in, cât și prin sistemul audio. Vom informa cu privire la evoluţia traficului aerian din această zi pe Aeroportul <Ştefan cel Mare> Suceava”, a mai spus Ioan Măriuța.