Ziua Unirii Principatelor Române - 24 ianuarie, va fi sărbătorită la Suceava, printr-o serie de manifestări publice organizate de autoritățile locale și județene, în zona centrală a municipiului, lângă bustul domnitorului  Alexandru Ioan Cuza.

Conform primarului Sucevei, Ion Lungu, începând de la 10.30, la monumentul ridicat chiar la intrare în Piața Steagurilor va fi instalată garda și se va constitui detașamentul de onoare.

De la ora 11.00 va avea loc primirea oficialităților locale și județene, salutul drapelului de luptă, ocuparea locurilor destinate și intonarea Imnului național al României.

După oficierea serviciului religios (slujba de pomenire), vor avea loc alocuțiuni pe tema Zilei Unirii Principatelor, urmate de depunere de coroane, buchete și jerbe de flori.

Cu puțin timp înaintea amiezii, în programul evenimentelor este cuprinsă și Hora Unirii, după care va avea loc retragerea detașamentului de onoare și a gărzii de la monument.

Înainte de aceste evenimente și pe durata acestora este interzisă parcarea autovehiculelor în zona desfășurării ceremoniei, iar traficul auto este blocat pe bulevardul Ștefan cel Mare, între Prefectură și Muzeul Bucovinei, precum și pe strada Mitropoliei, la intersecția cu bulevardul Ana Ipătescu, în dreptul Bibliotecii Bucovinei.