Incendiul de duminică la amiază de la Bogdănești s-a produs într-un moment în care nu se afla acasă nimeni. Familia respectivă a făcut focul în sobă, iar mai apoi au plecat cu toții la slujba de la biserică. În timp ce se întorceau de la biserică, vecinii au sunat și au semnalat că dintr-o cameră iese un fum dens.

Vecinii au sărit și au dat o mână de ajutor și împreună cu pompierii sosiți la locul incendiului au reușit să controleze situația. Camera unde a avut loc incendiul a fost distrusă în mare parte, dar s-a reușit localizarea în timp util, astfel încât flăcările nu s-au extins. Pompierii spun că incendiul a pornit de la o serie de materiale sintetice care se aflau în apropierea sobei și care din cauza căldurii s-au aprins.

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea unui echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului Suceava care s-a deplasat la incendiul de la Bogdănești. Este vorba de un bărbat care a suferit o plagă la o mână și o femeie care a suferit un atac de panică.