Un sucevean în vârstă de 76 de ani reclamă că a fost atacat de doi câini în plină stradă. Incidentul s-a petrecut luni, până în orele prânzului, în zona Areni, din municipiul Suceava. ”Eu mă întorceam de la farmacie, iar la un moment dat, din senin, doi câini au sărit spre mine. Avem o sacoșă cu baierele mai mari și cu care am reușit să mă apăr. Din fericire, au plecat repede și nu au mai atras și alți câini care mișună acum peste tot prin oraș”, a mărturisit George Catrici.

Septuagenarul spune că nu este pentru prima oară când are probleme cu câinii fără stăpân și doar norocul a făcut ca până acum să nu ajungă la spital cu leziuni grave. Bărbatul a precizat că a sunat și la Primăria Suceava și a anunțat acest incident și așteaptă că autoritățile locale să ia măsuri cât mai rapid până nu vor apărea cazuri similare celui de la București.

În Capitală, o femeie care alerga în zona Lacului Morii a fost atacată de o haită de câini maidanezi. A fost mușcată de mai multe ori, iar rănile s-au dovedit fatale, femeia decedând.

Și în municipiul Suceava numărul câinilor fără stăpân pare într-o creștere alarmantă. Unele patrupede umblă în grupuri mari, de 10 chiar 15 animale, și pot deveni extrem de agresive. O parte din acești câini par a fi aduși recent în oraș, și asta pentru că nu au comportamentul unor animale care s-au obișnuit cu viața urbană. Oricum, problema câinilor vagabonzi este una extrem de reală și reprezintă o amenințare la adresa locuitorilor orașului, în ciuda opiniilor iubitorilor de animale care protejează patrupedele și le mai și hrănesc.