Sala Polivalentă „Ladislau Simon” din Târgu Mureș a găzduit recent Cupa României lupte pentru seniori.

Printre medaliații întrecerii s-a regăsit și sireteanul Ionuț Buhăianu. Sportivul pregătit de fostul multiplu campion al României Mihai Haiura la clubul Zimbru Siret a făcut un concurs foarte bun, izbutind să cucerească medalia de argint la categoria 97 de kilograme.

Ionuț practică luptele greco-romane de la vârsta de 11 ani, este campion național de juniori, vicecampion național de U23 și vicecampion național de seniori la această disciplină.

La cei 26 de ani ai săi a îmbrățișat cariera de pompier, activând în cadrul Departamentului de Pompieri Iași. Pe lângă performanțele obținute la lupte, Ionuț are o activitate sportivă intensă, participând constant la concursuri solicitante de alergări pe distanțe lungi.

În ultimii doi ani a concurat la semimaratoanele Iașiului și Ciucaș X3, precum și  la ultramaratonul montan Bucovina Ultra Rocks, în proba de 48 km.

Ionuț Buhăianu este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității ”A.I. Cuza” Iași, specializarea Educație Fizică și Sportivă, cât și al programului de master Fitness și Estetică Corporală.

Medaliat cu argint la ediția din 2023 a Cupei României este și suceveanul Teodor Horătău, care a concurat la categoria 60 de kilograme. Performanța este una deosebită dacă ne gândim că sportivul în vârstă de 26 de ani a participat în concurs accidentat la genunchi.

Teodor Horătău, multiplu medaliat la campionatele naționale de juniori, tineret și seniori, este legitimat în prezent la gruparea bucureşteană CS Metrorex, după ce a concurat în trecut pentru LPS și CSM Suceava, unde a fost pregătit de Andrei Bolohan.