Săptămâna viitoare, pe 24 şi 25 august, vor avea loc şedinţele publice pentru ocuparea posturilor de suplinitori calificaţi existente în şcolile din judeţul Suceava. Şedinţele se vor desfăşura la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava, iar la repartizare sunt aşteptaţi aproape 800 de candidaţi care râvnesc la unul din cele 177 de posturi de suplinitor calificat. 
Concurenţii au susţinut examenul, iar acum, în cadrul şedinţelor publice, în funcţie de notele obţinute de fiecare concurent, se va face repartizarea pe posturile de suplinitor vacante.
Până acum, în cadrul şedinţelor publice pentru suplinire calificată şi continuitate pentru suplinire, au fost puse la dispoziţia candidaţilor circa 900 de posturi – 402 netitularizabile complete, 446 incomplete şi cele 50 posturi titularizabile neocupate, care au devenit netitularizabile. Au obţinut catedre 459 candidaţi, 166 nu au optat pentru nici unul din posturile scoase la concurs, iar 160 dintre cei înscrişi să participe la cele două şedinţe publice au absentat. 
În ceea ce priveşte posturile titularizabile, s-au ocupat 81 de posturi din cele 131 vacante. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Suceava, motivele neocupării celor 50 de posturi sunt notele sub şapte la concursul de titularizare, lipsă atestatului de învăţământ special pentru posturile care necesită acest lucru la unii candidaţi, precum şi faptul că pentru postul respectiv nu s-au înscris candidaţi.