Deputatul PSD de Suceava Ioan Stan a afirmat, joi, că în ultima perioadă a avut mai multe discuţii particulare cu parlamentari PDL şi că aceştia şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu politica guvernului şi chiar intenţia de a vota moţiunea de cenzură propusă de PSD. „Nu mai vor să fie alături de Boc, vor să pună umărul la moţiunea de cenzură”, a spus Stan. Printre cei care ar putea fi convinşi să voteze pentru căderea guvernului s-ar număra, potrivit lui Stan, şi doi parlamentari PDL de Suceava. Deputatul social-democrat a afirmat că cei doi colegi de la democrat-liberali ar fi foarte nemulţumiţi de prestaţia Cabinetului Boc. 
Întrebat care va fi preţul plătit de PSD pentru a-i convinge pe cei doi să voteze împotriva colegilor lor de partid, Stan a răspuns: „la ce văd la ora actuală, nu cred că trebuie convinşi prea mult. Noi n-am făcut nici o ofertă”.
Recent, preşedintele PSD, Victor Ponta a dat de înţeles că parlamentarii puterii care susţin moţiunea PSD şi-ar putea găsi un loc printre social-democraţi. La începutul mandatului acestui guvern, migraţia a fost în sens invers.