O femeie de 58 de ani, Ludmila T., din Gura Humorului, a fost înșelată prin deja tradiționala metodă a rudei care a avut un accident. Aceasta a fost apelată de un bărbat care s-a recomandat a fi fiul ei și care i-a relatat femeii că a accidentat un copil și are nevoie de suma de 4.000 de lei pentru a scăpa de urmărirea penală.

Motivând că nu prea poate vorbi, tânărul care s-a recomandat a fi fiul ei, i-a solicitat să vorbească cu un avocat aflat lângă el.

Convinsă de adevărul celor auzite, Ludmila T. a trimis prin curierat suma de 4.000 lei pe adresa indicată.

După aceasta, presupusul avocat a sunat din nou spunând că ar mai fi nevoie de suma de 6.000 de lei, deoarece copilul accidentat ar fi murit.

Dar între timp femeia a apucat să ia legătura cu fiul ei, aflând că acesta nu a fost implicat în nici un accident, în consecință nemaitrimițând restul banilor solicitați.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune

În luna februarie, poliţiştii au reuşit identificarea autorilor înşelăciunilor comise asupra mai multor suceveni prin metodă rudei care a avut un accident, în persoana unor deţinuţi din Penitenciarul Galaţi. Aceştia, cu ajutorul unor complici din afara unității de detenție, au reușit să facă mai multe victime în perioada decembrie 2012 –ianuarie 2013, păcălind mai mulţi suceveni cu peste 100.000 de lei.

Cu toate acestea infractorii continuă să facă victime pe raza județului Suceava.

Ultimul caz a avut loc luni, 22 aprilie, când o femeie de 53 de ani, Rozalia P., din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a fost înşelată prin telefon de o persoană care s-a recomandat a fi avocatul ginerelui său. Prejudiciul a fost atunci de 2.500 de euro.