Înscrierile pentru programele de studiu oferite de cele 9 facultăți ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (pentru licență – învățământ la zi și la distanță, masterat și conversie profesională), care au început pe 18 iulie 2016, s-au încheiat luni, 25 iulie. În această sesiune de admitere, oferta educațională a universității a atras un total de 2.492 de candidați.

Programele de licență au cumulat 3.322 de opțiuni, exprimate de 1.746 de candidați. De menționat că la 4 dintre programele de licență locurile au fost deja ocupate din această sesiune; prin urmare, ele nu vor mai fi incluse în cea de a doua rundă de admitere, care urmează să se organizeze la începutul lunii septembrie. Este vorba despre următoarele specializări: Calculatoare (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor), Contabilitate și informatică de gestiune (Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică), Drept (Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică) și Pedagogia învățământului primar și preșcolar (Facultatea de Științe ale Educației). Din totalul absolvenților care au optat pentru studii de licență, la programele de studii universitare fără frecvență, în iulie 2016, s-au înscris 202 persoane, ale căror dosare au totalizat 252 de opțiuni. Numărul candidaților originari din Republica Moldova, cu diploma de bacalaureat obținută în România, este de 17. Pentru locurile alocate etniei rome și-a depus dosar un singur candidat.

Programele de masterat au atras interesul a 737 candidați români, comparativ cu 679 în anul anterior. În ceea ce privește candidații originari din Republica Moldova, în sesiunea iulie au fost depuse 33 de dosare, însumând un total de 87 de opțiuni.

În această sesiune de înscrieri, programele de conversie profesională, aflate pentru al doilea an consecutiv în oferta de admitere, au adus universității 41 de candidați.

„Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava speră într-o bună dinamică a înmatriculărilor, care vor începe mâine, 26 iulie, și se vor derula până pe 29 iulie, când vor fi publicate rezultatele finale. Menționăm că neînmatricularea conduce la pierderea locului obținut în urma concursului de admitere”, a transmis conducerea USV.

Informații în timp real legate de admiterea la USV pot fi accesate la adresa www.admitere.usv.ro.