Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava efectuează luni, 25 iulie, noi percheziţii într-un dosar de trafic de droguri. La prima oră a dimineţii au fost efectuate şase percheziţii domiciliare, patru suspecţi fiind ridicaţi şi aduşi în faţa procurorilor DIICOT pentru a fi audiaţi.

Suspecţii, care sunt din Rădăuţi şi Suceava, sunt acuzaţi de trafic de droguri de risc și de mare risc, respectiv hașiș, cannabis și comprimate ecstacy aduse din Spania. Marfa era vândută pentru sumele de 50 lei gramul de cannabis, 70-80 lei gramul de hașiș și 80 lei comprimatul de ecstacy.

Anchetatorii au acţionat mai repede decât aveau în plan iniţial în condiţiile în care unii dintre suspecți și-au manifestat intenția de a părăsi țara și pentru completarea materialului probator.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost identificata cantitatea de aproximativ 10 grame de substanţă suspectă a fi cannabis şi mai multe ambalaje cu urme de substanţă suspectă a fi cannabis.

Cei patru sunt audiaţi iar spre seara zilei de luni urmează a se lua măsuri restrictive împotriva lor. Cel mai probabil suspecţii vor fi reţinuţi în baza ordonanţelor pentru 24 de ore.

Din informaţiile pe care le avem noile percheziţii au legătură cu acţiunea din 13 iulie, când poliţiştii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea DIICOT, au efectuat 19 percheziţii, care au vizat 24 de persoane.

Gruparea ar fi vândut etnobotanice încă din 2011, care erau procurate din străinătate şi comercializate la Rădăuţi şi în comunele limitrofe. Marfa, au arătat anchetatorii, era sporită cu prafuri ieftine pentru materiale de construcţii. Gruparea a ajuns treptat la sute de clienţi de încredere, care la rândul lor alimentau şi alţi consumatori.

Cinci tineri din Rădăuţi, consideraţi lideri ai grupării, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, la propunerea DIICOT. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Suceava şi confirmate de Curtea de Apel Suceava.