Absolvenţii ciclului gimnazial care nu au prins un loc la liceu după prima repartizare computerizată din acest an au o nouă şansă de a fi admişi în învăţământul liceal, în cea de-a doua etapă de admitere.

Doar 28 de candidaţi s-au înscris pentru admiterea în liceu pentru a-şi adjudeca unul din cele aproape 900 de locuri rămase neocupate după prima repartizare computerizată, care a avut loc în data de 19 iulie.

„Dintre aceştia, opt s-au înscris în cadrul claselor cu profil vocaţional sau sportiv. Cinci au optat pentru specializările Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, iar trei s-au înscris la Liceul cu Program Sportiv Suceava”, a precizat insp. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava.

 41 de candidaţi suceveni, cu medii de admitere între 2,46 şi 7,31, au rămas nerepartizaţi în prima etapă dat fiind faptul că nu şi-au corelat opţiunile cu mediile lor. Practic aceştia au optat pentru licee unde media de admitere a fost mai mare decât cea pe care au obţinut-o ei.

La a doua etapă a repartizării computerizate au putut participa candidaţii din seria curentă, indiferent de vârstă, şi cei din seriile anterioare, cei care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.

Pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu, repartizarea computerizată se realizează în data de 28 iulie şi se va face în ordinea descrescatoare a mediilor de admitere şi în funcţie de preferinţele elevilor înscrise în fişa de opţiuni.