Un echipaj mixt poliție-jandarmi, ce acționa în noaptea de luni spre marţi pe DN 17, în afara localității Șcheia, a observat o autoutilitară care se deplasa pe direcția Șcheia - Stroiești și care, după ce a trecut de autospeciala poliției, a efectuat viraj la stânga și a părăsit partea carosabilă, mergând pe un drum de câmp.

S-a procedat la urmărirea autoutilitarei pe o distanță de circa 100 metri, ocazie cu care la volanul mașinii a fost identificat un bărbat de 45 de ani, din comuna Șcheia, care a declarat că nu are asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, fiind îndrumat să se deplaseze la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a devenit agresiv verbal și fizic, opunând rezistență, motiv pentru care a fost imobilizat și încătușat, după care a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural”, se precizează în comunicatul poliţiei.