Tratamentul de recuperare al Ioanei Sorina Amariței, din Moldovița, elevă în clasa a XII-a, care în urma unui accident rutier s-a ales cu coloana fracturată, poate continua. Spectacolul folcloric caritabil „Dar din dar se face Rai”, organizat joi seara de Laura Olteanu Music, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz” şi Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, cu partener media Monitorul de Suceava, a strâns din vânzări de bilete și donații suma de 14.811 lei. Cu acești bani, Ioana poate plăti costisitoarele ședințe de terapie recuperatorie și are șansa să meargă din nou și să-și continue studiile, așa cum își dorește. În scaun cu rotile, tânăra a făcut un efort impresionant să stea în sală aproape pe toată durata spectacolului, în semn de mulțumire și respect pentru sutele de oameni, majoritatea tineri și foarte tineri, care au venit să o susțină inclusiv financiar, și pentru artiștii care au organizat și susținut spectacolul.

Alături de Ioana au fost, copleșiți de emoții, părinții și fratele ei și foarte mulți tineri, copii și adolescenți, atât din Moldovița, cât și din Suceava. Pentru ei au cântat din tot sufletul Laura Olteanu, împreună cu Taraful „Laura Olteanu”, şi invitaţii ei: Gabriela Teişanu, Liliana Ursachi, Andreea Grigorean, Gabriela Manoli, Alexandru Recolciuc, Ovidiu şi Mihaela Şvarţ, Marius Zgâianu, Valentina Tipa Lulciuc, Valentina Cernovschi, Claudia Elena Prindii și Ansamblul artistic „Plai de dor” Moldoviţa, format din elevi ai Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, coordonat de profesorii Alina Popa şi Daniel Măgurean. Fiecare dintre artiști a avut cuvinte de încurajare pentru Ioana și familia ei, greu încercate de drama prin care trec.

Vă reamintim că pe 12 iunie anul acesta Ioana Sorina a fost victima unui accident rutier în urma căruia a suferit multiple traumatisme - fracturi costale, de stern, comoţie cerebrală, plagă scalpată și, cel mai grav, fractură de coloană vertebrală. După ce povestea ei a fost prezentată în paginile cotidianului Monitorul de Suceava, Laura Olteanu, prietenii ei și alți oameni pentru care solidaritatea nu este un cuvânt străin s-au implicat voluntar în sprijinul acestei tinere, pentru a o ajuta să nu rămână imobilizată pe viaţă într-un scaun cu rotile.