Vineri, la ora 10.20, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că la o unitate medicală din localitate s-a prezentat o femeie de 62 de , din localitate, victima unui accident rutier.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce traversa strada Ştefan cel Mare din municipiul Suceava prin loc special amenajat, victima a fost acroșată și accidentată ușor de un autoturism înmatriculat în străinătate, al cărui conducător auto a transportat victima până la intrarea în curtea spitalului, după care şi-a continuat deplasarea fără a anunţa poliția.

În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autoturismul implicat în accident a fost identificat și oprit în trafic pe raza comunei Vicovu de Jos, acesta fiind condus de un bărbat de 35 de ani, din oraşul Vicovu de Sus.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital,  i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A doua zi, în jurul orei 12.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un bărbat de 30 de ani, din comuna Stulpicani, a surprins și accidentat ușor o femeie de 32 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni.

Conducătorul auto și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural”, se precizează în comunicatul poliţiei.