Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” - Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale organizează, la Calafindești, pe data de 26 octombrie a.c., cea de-a X-a ediție a Festivalului-Concurs Național al Fanfarelor Țărănești.

La Festivalul-concurs, care își propune să promoveze fanfara țărănească (banta sau banda - ansamblu muzical compus din instrumente de suflat solistice, de acompaniament ritmico-armonic și acompaniament ritmic) și repertoriul specific, pot să participe astfel de formații instrumentale formate din minim șapte persoane, din județul Suceava și din alte județe ale țării.

Colectivele artistice vor fi îmbrăcate în costume populare specifice vetrei folclorice pe care le reprezintă. Timpul alocat fiecărei fanfare va fi de 15 minute, în care vor fi prezentate trei melodii cu tempouri diferite din vatra folclorică reprezentată. În aprecierea concurenților, juriul va ține cont de repertoriu, interpretare, ținuta scenică și componența instrumentală.