Prezent la festivităţile organizate cu prilejul evenimentului "Zilele Oraşului Cernăuţi’,  primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a întâlnit cu omologul său, Oleksii Kaspruk, primarul    oraşului de pe Prut al domnitorului Alexandru cel Bun, unde se sărbătoresc 608 ani de la prima atestare documentară.

„Am transmis un mesaj din partea sucevenilor şi am discutat probleme legate de atrageri fonduri europene pe Programul Operaţional Comun România - Ucraina, precum şi o eventuală candidatură comună la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2023, când Ucraina va desemna un oraş pentru acest titlu”, a spus primarul Ion Lungu.

Municipiul Suceava a participat la competiţia naţională de desemnare a Capitalei Culturale Europene în 2021, câştigată recent de Timişoara, dar experienţa acumulată şi chiar participarea în sine a dus la crearea de noi oportunităţi, precum parteneriatul pe cinci ani de zile cu Ministerul Culturii, privind organizarea şi promovarea unor acţiuni culturale.

Încheierea unui parteneriat Suceava – Cernăuţi pentru o candidatură comună la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2023 ar fi benefică nu doar pe plan cultural.