Joi, 23 februarie 2017, Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului a organizat proiectul educativ „Ziua porţilor deschise“, prilej cu care părinţii şi invitaţii au fost informaţi cu privire la condiţiile oferite de unitatea şcolară, la posibilităţile de integrare şi incluziune socială, activităţi demarate etc.

Activitatea a fost organizată pe echipe de lucru, fiind promovate proiectele şcolii şi cercurile aplicative, evidenţiindu-se abilităţile copiilor dobândite pe parcursul anilor de studiu. În cadrul atelierelor, invitaţii au avut ocazia să participe activ la realizarea umor materiale folosind diferite tehnici: origami, quilling, împletituri din sfoară, marionete din material textil, cusături tradiţionale, pictură pe sticlă.

Tot cu aceasta ocazie a fost promovat şi Proiectul European „Mănâncă responsabil!”, coordonat la nivel naţional de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie. Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană şi se desfăşoară pe parcursul a trei ani, concomitent în 9 state europene: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia. Proiectul vizează conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la o alimentaţie sănătoasă şi durabilă, prilej cu care elevii au prezentat importanţa unui consum responsabil de hrană.